Поділитись:

В Україні планують відкрити музей черешні

Субота, 12 червня 2021, 00:52

У Мелітополі презентували Дорожню карту розвитку туристичної дестинації Приазов’я на 2021-2030 роки. У ній йдеться, зокрема, про створення у місті Музею черешні.

Про це йдеться на сайті Мелітопольської міської ради.

Дорожню карту розробили експерти з туризму на замовлення проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» (USAID ERA), аби вдвічі збільшити потік туристів у Приазов’ї.

Іван Федоров, очільник міста,  зазначив, що довгий час Мелітополь був містом, що асоціювалось виключно з машинобудівництвом та частково з садівництвом. Сьогодні ж перспективним для нас є напрямок туризму.

  "Мелітопольський район укрупнився - тепер на нашій території проживають більше 300 тисяч населення. Важливо, що у склад нового Мелітопольського району увійшло майже 100 кілометрів Азовського узбережжя. Тож, наш регіон має колосальний туристичний потенціал і задача нашої команди - розкрити його", - сказав мелітопольський міський голова.

Музей черешні стане туристично-інформаційним центром, де турист зможе купити туристичні продукти, тури. Це унікальний проєкт. За останні роки сприйняття Мелітополя серед українців дуже змінилось.

"Всі тепер знають: якщо черешня - то це Мелітополь", - відзначила консультантка проєкту USAID ERA Анна Романова.

Перша концепція майбутнього Музею черешні буде презентована на початку липня. Консультантка проєкту USAID ERA впевнена: він стане справжнім магнітом для гостей нашого регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів