Поділитись:

У Колках ремонтують 3-кілометровий відтинок дороги – рух обмежений (фото)

Четвер, 10 червня 2021, 18:20
У Колках ремонтують 3-кілометровий відтинок дороги – рух обмежений (фото)

Волинські дорожники розпочали ремонт перших трьох кілометрів регіонального автошляху Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ у селищі Колки.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Служби автомобільних доріг у Волинській області.

На цій ділянці Р-14 влаштують 3-шарове дорожнє покриття завтовшки до 34 см. Тут оновлять лінію зовнішнього освітлення та тротуари, додатково облаштують три місця для зупинки громадського транспорту, відремонтують водопропускну трубу. А ще у Колках та поблизу них з’являться нові дорожні знаки, бар’єрне огородження, дорожня розмітка, засіб заспокоєння руху.

Наразі техніка фрезерує зношене дорожнє покриття, проводять роботи з посилення основи щебенево-піщаною сумішшю у місцях розширення проїзної частини. У межах населеного пункту прокладають нові тротуарні доріжки та влаштовують мережу дощової каналізації, а на узбіччях поза населеним пунктом укладають дренуючий шар з піщаної суміші.  Днями розпочнеться влаштування першого шару нового дорожнього одягу – основи з обробленої цементом щебенево-піщаної суміші.

Під час проведення ремонтних робіт на проїзній частині рух транспорту частково обмежують: він здійснюється в реверсному режимі (почергово однією зі смуг руху). 

Цю дорогу, що з’єднує обласний центр Волині з пунктом пропуску «Дольськ» на українсько-білоруському кордоні, розпочали відновлювати у 2020 році. Торік відремонтували дві ділянки протяжністю близько 12 км. Це відтинки від вул. Сосюри у Луцьку до Дачного та від Ківерців до кінця села Озеро.

Автодорівці проводять процедури закупівлі на відновлення ще близько 18 км дороги на інших відтинках. Водночас розробляють проєктно-кошторисну документацію на ремонт ще 6 км дороги і мосту через Стир в селищі Колки, а також влаштування комплексу автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування у русі»).

У Колках ремонтують 3-кілометровий відтинок дороги – рух обмежений (фото)У Колках ремонтують 3-кілометровий відтинок дороги – рух обмежений (фото)У Колках ремонтують 3-кілометровий відтинок дороги – рух обмежений (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів