Поділитись:

У масках – до кінця літа: Ляшко хоче продовжити карантин (відео)

Середа, 09 червня 2021, 14:21

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пропонуватиме уряду продовжити карантин на все літо, адже коронавірус ще не переможений остаточно.

Про це у середу, 9 червня, повідомив очільник МОЗ на засіданні Кабміну, інформує «Громадське».

Ляшко запевнив, що Міністерство вже зробило відповідні пропозиції щодо моделі дії в Україні «зеленого» рівня епідбезпеки. Вона має дати більше можливостей для відпочинку в літній період, роботи бізнесу, а також подорожей.

Зокрема у МОЗ планують:

  • скасувати вимоги щодо заповненості залів;
  • дозволити повноцінне функціонування спортзалів;
  • спростити процес проходження кордону після повернення з літніх відпусток.

«Але ми запропонуємо уряду розглянути питання продовження карантину на літній період, оскільки коронавірус не подолано. Ми повинні залишити основні протиепідеміологічні обмеження, зокрема обов’язковість захисних масок у громадських будівлях та транспорті, відповідальне справлення до дотримання фізичної дистанції і не забувати про гігієну рук», – наголосив міністр.

Віктор Ляшко зазначив, що якщо ситуація буде погіршуватися, уряд знову запровадить «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівні карантинних обмежень.  

Нагадаємо, 9 червня МОЗ оновило поділ на карантинні зони і відповідно до нього, усі регіони України вперше за довгий час потрапили в «зелену» зону карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів