Поділитись:

Нову велодоріжку на Ківерцівській у Луцьку перероблять (фото, відео)

Понеділок, 07 червня 2021, 10:20

Нову велосипедну доріжку, що на вулиці Ківерцівській у Луцьку, на якість якої багато разів скаржилися місцеві велосипедисти, обіцяють переробити. 

Про це у коментарі ІА "Конкурент" розповів начальник департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Осіюк. За його словами, доріжку зробили цього року у рамках капітального ремонту частини вулиці Ківерцівської. Ділянку вулиці протяжністю близько двох кілометрів повинні відремонтувати за 35-40 мільйонів гривень. 

Роботи на велосипедній доріжці вже завершені, однак виконавцям потрібно буде поправити деякі недопрацювання, говорить чиновник. Ідеться, зокрема, про зависокі пониження, на які нарікали велосипедисти. 

Скаржилися власники двоколісних і на залізничні переїзди, через які немає переходу. Однак, Микола Осіюк каже, що так зробили навмисно. 

"Це зроблено для того, щоб ви зупинялися перед переїздом, а не просто проїжджали цю ділянку. За правилами, на переїзді велосипедист повинен зупинитися, взяти велосипед на руки і перенести його через колію", – говорить чиновник. 

На питання, чому перехід через колію не зробили хоча б цементованим, аби власники велосипедів, та й пішоходи у дощову погоду не проходили через болото, Микола Осіюк відповів, що цю ділянку, де доріжка перетинається з колією, повинні зробити в Укрзалізниці. 

Ще одна проблемна ділянка нової доріжки на перетині з коліями викликала невдоволення велосипедистів: до переїзду доріжка була з правого боку тротуару, а після – з лівого.

"Навіть за кордоном такі роблять речі, де ставлять турнікети, щоб велосипедист зупинявся, злазив із велосипеда, і переходив дорогу. Все це для того, щоб велосипедист зупинився. Буде їхати потяг – а велосипедист буде їхати на швидкості. Він же не їде зі швидкістю 1 кілометр на годину. Десь там навушники всунуті і так далі. А вже коли зупинився, то й подивиться, чи їде там щось, чи не їде", – прокоментував Осіюк. 

Фото Олександра ПальонкиФото Олександра Пальонки

Недоліки нової доріжки обіцяють усунути після того, як спеціалісти департаменту ЖКГ, проектанти та підрядники проінспектують виконані роботи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів