Поділитись:

У дитячій поліклініці Луцька не вистачає лікарів

Понеділок, 19 вересня 2016, 18:14
У дитячій поліклініці Луцька не вистачає лікарів

Звільнення лікарів та неможливість затримати спеціалістів у поліклініці – у Луцьку відчувають кадровий дефіцит у дитячій поліклініці.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 19 вересня, – пише ІА Волинські Новини.

Головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська повідомила, що зверталася до управління охорони здоров'я облдержадміністрації через кадровий дефіцит у закладі. Однак останнім часом вивільнилося 1,5 ставки лікаря-педіатра з центру профоглядів дітей і розрахувався один ортопед. Тому кадрове питання вузькопрофільної служби стоїть нині гостро.

Головний лікар нарікає, що наразі не знає, яким чином затримати спеціалістів у закладі. Так, протягом року звільнилося 12 лікарів, водночас розпочав роботу лише один.

Відповідно до норм, одного пацієнта оглядають від 7 до 12 хвилин, від 24 до 32 пацієнтів залежно від лікарської посади на день. Це означає, що лікар повинен мати досить високу кваліфікацію для того, щоб за цей час поставити діагноз та дати рекомендації.

Наразі лікарі ці показники перевиконують, наприклад, ортопед приймає до 120 пацієнтів на день, що, звісно, має вплив на якість обстеження пацієнтів. Загалом на день у поліклініці налічують 2130 відвідувань.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024