Поділитись:

В Україні почали записувати на вакцинацію жителів тимчасово окупованих територій

П'ятниця, 04 червня 2021, 04:48
В Україні почали записувати на вакцинацію жителів тимчасово окупованих територій

Міністерство охорони здоров'я розпочало запис на щеплення проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих РФ територіях Донецької, Луганської областей та Криму.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Записатися на вакцинацію можуть громадяни, належать до пріоритетних груп, вакцинація яких зараз відбувається в Україні (першочергово люди похилого віку віком 65 років і старше). Запис відбувається за номером контакт-центру МОЗ з питань протидії COVID-19. Під час розмови буде можливість обрати найзручніший пункт щеплення.

Імунізація жителі окупованих територій здійснюватиметься вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech в 10 пунктах щеплення на підконтрольних українському Уряду територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей. Ці пункти розташовані поблизу контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ).

«Через дії російських окупаційних режимів наші люди опинилися в ізоляції від цивілізованого світу без можливості забезпечити елементарні людські потреби. В першу чергу, мова про медичне забезпечення. По суті окупаційна влада, порушуючи всі норми міжнародного та міжнародного гуманітарного законодавства здійснює медичний геноцид", – наголосив  віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Він нагадав, що з початку року Мінреінтеграції спільно з Міністерством охорони здоров’я запустили безкоштовне тестування на КПВВ. Цією послугою вже скористалися більше ніж 30 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів