Поділитись:

Патрульні повідомили про небезпечну спам-розсилку і хакерську атаку

Четвер, 03 червня 2021, 17:46
Патрульні повідомили про небезпечну спам-розсилку і хакерську атаку

У патрульній поліції України повідомили про хакерську атаку і закликали користувачів інтернету не відкривати електронні листи від сумнівних відправників.

Про це йдеться у дописі на сторінці патрульної поліції у фейсбуці.

У четвер, 3  червня,  різко зросла кількість звернень щодо отримання електронних листів від нібито державних установ. Наприклад, зранку нібито з електронної пошти управління патрульної поліції у м. Києві [email protected] різним державним органам та приватним компаніям надходили листи від імені начальника Департаменту патрульної поліції з контекстом: на вас заведена кримінальна справа, терміново надайте інформацію, інакше вам буде виписано штраф

Правоохоронці запевнили, що жодних подібних листів департамент патрульної поліції та управління патрульної поліції у містах не надсилали. Це – атака кіберзловмисників.

У патрульній поліції наголосили, що електронні листи зі схожим змістом (про несплачені податки, кримінальні справи тощо) можуть надходити й нібито від інших держустанов. Така розсилка небезпечна, тому що листи містять додатки, відкриваючи які, відбувається завантаження вірусного файлу, який заражає комп'ютер. 

Правоохоронці закликали користувачів мережі бути пильними:

  • дотримуйтесь інтернет-гігієни та в жодному разі не відкривайте будь-які запаролені архіви та файли, що надходять на вашу електронну пошту;
  • стежте за встановленим та оновленим антивірусним програмним забезпеченням;
  • звертайте увагу на електронну адресу відправника листа та перевіряйте її достовірність, оскільки спам-повідомлення відправляються з неофіційних поштових скриньок.
Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
25 березня 2024
13 березня 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024