Поділитись:

Ринок праці в Луцьку: популярні вакансії та рівень зарплати*

Четвер, 03 червня 2021, 14:24
Ринок праці в Луцьку: популярні вакансії та рівень зарплати*

Перша онлайн-платформа з пошуку роботи в Україні robota.ua проаналізувала кількість розміщених вакансій і резюме в Луцьку та ділиться результатами дослідження. 

Популярні вакансії

Ми переглянули, яких спеціалістів найчастіше шукали в місті останнім часом. П'ятірка найпопулярніших вакансій серед луцьких роботодавців виглядає так:

  1. Водій
  2. Продавець-консультант
  3. Торговий/регіональний представник
  4. Офіціант/бармен/хостес
  5. Вантажник

До речі, позиція Офіціант/бармен/хостес з травня активно набирає популярність, тож найближчим часом цілком можливо займатиме не 4, а 1 місце у рейтингу вакансій. 

Зарплата

В середньому роботодавці в Луцьку пропонували пошукачам 7 000 грн за результатами моніторингу останніх трьох місяців. При цьому запити кандидатів дещо вищі: вони прохають в середньому 9 500 грн.*

Ринок праці в Луцьку: популярні вакансії та рівень зарплати*

*При підрахунку враховувалися лише вакансії та резюме зі вказаними заробітними платами. robota.ua не несе відповідальності за коректність вказаного роботодавцями рівня зарплати.

Але є й вакансії, в яких пропонують значно більше. Наприклад, водію-міжнароднику в Луцьку роботодавці готові платити 55 000 грн, далекобійнику — 32 500 грн, а регіональному менеджеру — 25 000 грн. 

На графіку можна побачити й активність луцького ринку праці за останні три місяці: на 2 128 вакансій приходиться 9 374 кандидати. 

Де ще чекають на українців

Жителів нашої країни активно запрошують на роботу до інших країн. Найчастіше пропозиції надходять з Польщі, Чехії, Німеччини, Литви та Ізраїлю. 

Ринок праці в Луцьку: популярні вакансії та рівень зарплати*

Серед найзатребуваніших вакансій у 2021 році там:

  • робочі спеціальності на виробництво
  • працівники складського господарства
  • водії
  • робочі спеціальності на будівництво 
  • робітники без кваліфікації
  • інженери-електрики
  • персонал для дому

Зазначимо, що в середньому закордонні роботодавці пропонують українцям трішки більше 40 000 грн. 

Слідкувати за ситуацією на ринку праці можна за допомогою інструменту Прозора Робота. Він доступний для всіх користувачів robota.ua безкоштовно у будь-який час. 

***

У 2020 році robota.ua запустила програму підтримки українського бізнесу, яка продовжується й досі. У рамках цієї програми кожен роботодавець може безкоштовно розміщувати або продовжувати одну вакансію та відкривати 10 контактів кандидатів у найбільшій в Україні базі резюме. 

Автоматичне нарахування безкоштовного сервісу відбувається першого числа кожного місяця в особистому кабінеті роботодавця. Щоб скористатися послугою, потрібно бути зареєстрованим на robota.ua. 

Вдалих пошуків! 

Надрукувати
мітки:
коментарів