Поділитись:

Від завтра – нові правила в'їзду до Туреччини: що зміниться

Четвер, 03 червня 2021, 15:51

4 червня починають діяти нові правила в'їзду іноземців до Туреччини. Нововведення мають на меті протидіяти розповсюдженню COVID-19 ззовні на тлі поступового послаблення обмежувальних заходів всередині країни. Зміни будуть розповсюджуватися на всіх відвідувачів з інших країн, зокрема й України.

Про це повідомляє Урядовий портал.

При перетині кордону громадяни України мають пред'явити: негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше ніж за 72 години до приїзду; або експрес-тест на визначення антигену SARS-CoV-2, зроблений не пізніше ніж за 48 годин до приїзду; або документ про повну вакцинацію від коронавірусу, проведену щонайменше за 14 днів до приїзду; або документ, що засвідчує, що особа перехворіла на COVID-19 протягом останніх 6 місяців.

Турецькі прикордонники вимагатимуть лише один із зазначених документів. Наші громадяни мають самі обрати, який із документів взяти із собою в подорож. Документ має бути англійською мовою.

Транзитні пасажири, діти до 6 років та члени екіпажів звільняються від цих зобов'язань.

Крім того, протягом 72 годин до перетину турецького кордону іноземці, зокрема й українці, мають заповнити електронну форму міністерства охорони здоров'я Туреччини (register.health.gov.tr) і мати при собі документ, згенерований після заповнення цієї форми – в електронному або паперовому вигляді.

Нагадують також про необхідність мати медичний страховий поліс на період перебування на території Туреччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів