Поділитись:

Волинянин став «авторитетом» у прикарпатському СІЗО (фото)

Середа, 02 червня 2021, 17:19
Волинянин став «авторитетом» у прикарпатському СІЗО (фото)

Волинянин і грузин були «смотрящими» у прикарпатському СІЗО: вони встановили свій авторитет серед ув'язнених і насаджували «злодійські традиції».

Про це повідомили на сторінці Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України у фейсбуці.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області встановили, що «смотрящі» –  – уродженець Грузії та мешканець Волині – вимагали в арештантів гроші, примушуючи поповнювати так званий «общак». Крім того, вони організовували постачання заборонених предметів на територію СІЗО, зокрема наркотичних засобів та психотропів.

Також поліцейські задокументували факт вимагання фігурантами 3 тисяч доларів для «общака». При цьому вони залякували ув’язненого та його родичів, погрожуючи застосувати силу у випадку відмови платити.

У середу, 2 червня, за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури обом зловмисникам повідомили про підозри. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу в установі відбування покарань) Кримінального кодексу України.

Одного зі «смотрящих» також підозрюють у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 2 ст. 307 КК України).

Крім того, за участю полку поліції особливого призначення та за сприяння працівників СІЗО наразі проводяться обшуки у камерах, де утримуються «смотрящі». Досудове розслідування триває.

Волинянин став «авторитетом» у прикарпатському СІЗО (фото)Волинянин став «авторитетом» у прикарпатському СІЗО (фото)Волинянин став «авторитетом» у прикарпатському СІЗО (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024