Поділитись:

У Луцьку за рік карантину побільшало випадків домашнього насильства

Середа, 02 червня 2021, 10:08
У Луцьку за рік карантину побільшало випадків домашнього насильства

фото ілюстративне

Під час карантину у Луцьку значно зросла кількість випадків домашнього насильства.

Про це розповіла юристка Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна Савчук, – повідомляє Суспільне.

Із заявами про допомогу через фізичне чи психологічне насильство у родині до центру звертаються майже щодня.

"Протягом 2020-2021 років масово просто люди звертаються. Буває 5 осіб щоденно. Вони вже приходять сюди, ми готуємо першочергово заяву до поліції ", – розповідає юристка.

Додає: юристи центру супроводжують заявників і в суді.

Неодноразового центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за останні два роки звертається лучанка Анна.

У Луцьку за рік карантину побільшало випадків домашнього насильства

Період розлучення з чоловіком, розповідає жінка, припав на карантин. Після розриву стосунків чоловік Анни став проявляти агресію та застосовувати силу.

"У нас 5 діток, старших діток троє, він налаштовує категорично не допомагати мамі, створює різні скандальні ситуації. Дуже багато було викликів по домашньому насиллю, по нанесенню тілесних пошкоджень. Я відчула, що я є жертва", – розповідає жінка.

Анна розповідає: вже виграла кілька судових справ з приводу домашнього насилля. Нині тривають судові процеси з розділу майна між колишнім подружжям. Наразі усі мешкають в одному домі.

Чи не найбільша проблема домашнього насильства – присутність дітей, – каже юристка.

"В кожній моїй заяві, яку я готую, зафіксовано, що все відбувається в присутності малолітніх дітей. Тобто, психологічна травма в дітей однозначно є", – розповідає Ганна Савчук.

Як розповіла у прямому ефірі програми "Сьогодні. Головне" на Суспільному, начальниця сектору ювенальної превенції Нацполіції Волині Інна Остапович, через карантин багато сімей опинилися у складних сімейних обставинах. Наголосила, що згідно зі змінами в законодавстві, у разі вчинення домашнього насилля дорослими в родині – дитина набуває статусу жертви. Такими дітьми опікуються правоохоронці. Точної кількості сімей, які стоять на обліку як неблагополучні, не озвучила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
06 березня 2024
22 лютого 2024
20 лютого 2024
03 лютого 2024
22 січня 2024
08 січня 2024
28 грудня 2023
15 грудня 2023
04 грудня 2023