Поділитись:

У Луцьку поменшало випадків торгівлі алкоголем в нічний час

Понеділок, 19 вересня 2016, 14:34
У Луцьку поменшало випадків торгівлі алкоголем в нічний час

Працівники міськради не можуть штрафувати підприємців, які торгують алкоголем в нічний час, оскільки на рівні Кабміну видають ліцензії на цілодобову торгівлю алкогольними напоями.

Не дивлячись на чинне рішення міської ради від 20.04.2011 року "Про заборону продажу пива, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів", Кабмін видає ліцензії, згідно із якими немає обмежень у часі щодо продажу алкогольних напоїв, що створює своєрідну колізію. Про це розповіла заступник начальника управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай 19 вересня під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

"Рішення міськради чинне, але поряд з тим Кабмін ці ліцензії видає. Ми звертались до Кабміну, щоб він врегулював це. Адже раніше органи місцевого самоврядування могли самі регулювати питання торгівлі алкоголем на місцях", – сказала Наталія Рибай.

Голова комісії Петро Нестерук поцікавився, чи є у представників робочої групи, яка виїжджає на рейди задля перевірки продажу алкоголю в нічний час, право на виписування штрафів.

"Ми з того і починали, що штрафували. Все йшло через суд, і потім ми це питання залишили, бо ж Кабмін видає ліцензії, а хто ми такі?" – відповіла Наталія Рибай.

Втім, чиновниця додала, що в порівнянні з попередніми роками нині важко в нічний час зробити контрольну закупку, адже якщо й хтось, може, і продає алкоголь вночі, то тільки добре знайомим людям.

"Заборона вночі не діє. Є заправки, де продають вночі більше алкоголю, аніж бензину", – сказав депутат Луцькради Сергій Шкода.

Також Наталія Рибай повідомила, що під особливим контролем перебуває виконання заборони продажу алкоголю в радіусі сто метрів від шкіл.

Надрукувати
мітки:
коментарів