Поділитись:

Марш, концерт та багато танців: у Луцьку відсвяткували День захисту дітей (фото)

Середа, 02 червня 2021, 11:42

У Луцьку до Дня захисту дітей організували масштабний марш та драйвовий концерт. Свято за участі творчих колективів Палацу учнівської молоді готували дуже довго та ретельно. У заході взяли участь кілька сотень дітей та багато глядачів. 

Почали святкування із маршу центром міста. Велика колона одягнених у костюми дітей рушила під звуки оркестру від Театральної площі. Рух на проспекті Волі перекрили. Колона зупинилася біля головного корпусу ВНУ імені Лесі Українки, де був показовий виступ барабанниць. 

Далі діти попрямували по вулиці Шопена, і зібралися на площі перед будівлею ПУМу. Тут святкування розпочали із масового флешмобу і танців. 

Цього року дітей було менше, ніж зазвичай. Частина вихованців Палацу саме здавала ЗНО з української мови. Діти мали підійти пізніше. 

Депутатка Луцькради від Громадянського Руху "СВІДОМІ" Алла Надточій вважає, що саме такі заходи дають молоді шанс вибрати заняття до душі, і з користю проводити вільний час. 

"Важливо, щоб громада бачила, що в нас є багато дитячих колективів, і є, де займатися. Щоб навіть той, хто не знає, куди іти, побачив, які види занять можна обрати для дитини. Самі діти можуть попросити маму чи тата привести їх у певний колектив. Позашкільна робота – це дуже важлива складова формування особистості. У дітей є внутрішній світ, і такі різні творчі секції допомагають його заповнювати чимось яскравим і корисним. 

Саме на таких заходах діти можуть вибрати, що їм подобається, і вивчати те, що до душі. Моя донька з 5 років танцювала у "Волиняночці", а вже коли пішла до школи, захотіла грати на баяні. Ще через рік вона пішла на малювання. Зараз їй 18, і я впевнено можу сказати, що все це не даремно. Це був час, який вона використала для особистого формування", – говорить вона. 

У програмі було заплановано 15 номерів. Діти показували танці і виконували пісні. Завершили святкову програму спільним виконанням пісні "Усі ми діти твої, Україно". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів