Поділитись:

У МОН планують створити єдину освітню екосистему

Вівторок, 01 червня 2021, 06:56
У МОН планують створити єдину освітню екосистему

Розроблений Міністерством освіти і науки проєкт Стратегії цифрової трансформації освіти і науки націлений на те, щоб створити єдину освітню екосистему.

Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука» заявив заступник міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку Артур Селецький, - пише "Освіта.ua".

За його словами, стратегія цифрової трансформації освіти і науки націлена на те, щоб створити єдину освітню екосистему, яка допоможе здобувачам освіти та педагогічним працівникам розвиватись, опановувати цифрові компетентності й мати постійний доступ до якісного цифрового контенту.

«Спираючись на існуючі проблеми, ми розробили проєкт Концепції, який визначає стратегічні напрями цифрового розвитку та цифрової трансформації освіти і науки», – зазначив Селецький.

Він наголосив, що першою метою проєкту стратегії є створення цифрового освітнього середовища, зокрема – забезпечення шкіл комп'ютерною технікою та широкосмуговим доступом до Інтернету.

Для цього спільно з Міністерством цифрової трансформації МОН уже забезпечує Інтернетом заклади освіти по всій Україні.

Окрім того, Мінцифрою виділено 500 млн грн на проведення Інтернету до 3 000 населених пунктів і, відповідно, закладів освіти в них. Також виділено 980 млн грн на забезпечення комп'ютерною технікою вчителів, що допоможе, зокрема, якісно проводити дистанційне навчання.

Друга мета проєкту стратегії трансформації освіти і науки – цифрові компетентності. Для цього спільно з партнерами Google та Microsoft уже було проведено низку навчань, тренінгів для вчителів. У планах МОН – зробити таке навчання постійним. Також розроблятиметься типова програма підвищення кваліфікації педагогічних працівників з цифрової компетентності.

Третьою метою проєкту стратегії є сучасний зміст освіти. Зокрема, для цього МОН продовжує розвивати платформу «Всеукраїнська школа онлайн».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів