Поділитись:

ФОПам дозволили займатися готельним бізнесом

Понеділок, 31 травня 2021, 04:54
ФОПам дозволили займатися готельним бізнесом

Володимир Зеленський підписав закон про розширення кола суб'єктів надання готельних послуг.

Фізичним особам-підприємцям дозволили надавати готельні послуги, - повідомляє офіційний сайт Президента.

Президент підписав закон «Про внесення змін до закону України «Про туризм» щодо розширення кола суб'єктів надання готельних послуг» № 1441-IX, який Верховна рада ухвалила 29 квітня 2021 року.

«Документ має на меті створення сприятливих умов для розвитку готельної інфраструктури в Україні і, як наслідок, збільшення популярності внутрішнього туризму. Серед іншого закон дозволяє фізичним особам-підприємцям надавати готельні послуги», – йдеться в повідомленні.

Крім цього документ дає право не тільки власникам, а й користувачам подавати заяву про встановлення об'єктам туристичної інфраструктури відповідної категорії. Йдеться про готелі та інші об'єкти, призначені для надання послуг з розміщення людей, заклади харчування, курортні установи тощо.

Категорії готелям встановлює Державне агентство України з туризму та курортів строком на п'ять років. Види готелів визначає Кабінет міністрів України. Закон набирає чинності з 1 січня 2023 року і вводиться в дію через три місяці з дня набрання чинності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів