Поділитись:

Четверо поліціянтів, які побили затриманих, підуть під суд

Субота, 29 травня 2021, 05:37
Четверо поліціянтів, які побили затриманих, підуть під суд

Судитимуть чотирьох правоохоронців, які безпідставно затримали осіб та побили їх. Унаслідок таких дій четверо осіб отримали переломи кінцівок.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Прокурорами спеціалізованого підрозділу Офісу Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальні акти у трьох кримінальних провадженнях за фактами перевищення повноважень, що супроводжувалося насильством, застосуванням спеціальних засобів та болісними й такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями (ч.2 ст. 365 КК України)", – йдеться у повідомленні.

У двох кримінальних провадженнях фігурують працівники патрульної поліції, які не лише безпідставно затримали осіб, що згодом було підтверджено відповідними рішеннями суду, а й застосували до них силу, яка була явно непропорційна їхній поведінці та діям. Унаслідок таких дій четверо людей отримали численні тілесні ушкодження, зокрема переломи кінцівок.

Ще одна справа стосується невиправданого застосування сили до затриманих осіб з боку працівника карного розшуку. Під час розслідування встановили, що він систематично вдавався до таких дій. Після одного з таких випадків правоохоронець був лише переведений до іншого відділу поліції, де згодом знову застосував силу щодо затриманого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів