Поділитись:

Кабмін хоче змінити правила усиновлення в Україні

Четвер, 27 травня 2021, 07:20
Кабмін хоче змінити правила усиновлення в Україні

Кабінет міністрів погодив законопроєкт, який передбачає зміни до правил щодо усиновлення дітей.

Так, пропонується відновити умову, що при усиновленні різниця у віку між усиновлювачами та дитиною не може перевищувати 45 років, - пише "Суспільне".

Також право на усиновлення зможуть отримати люди з інвалідності I і II ступенів, якщо за медичними показниками вони зможуть дбати про дитину.

Окрім цього проєктом закону пропонується запровадити обов'язкове навчання для кандидатів в усиновлювачі, адже на думку авторів законопроєкту, понад 90% громадян, які виявили бажання усиновити дитину, не мають досвіду виховання дітей.

Пропонується узгодити норму, за якою згода матері на усиновлення її дитини є дійсною, коли її надано в передбачений законом час, але не раніше ніж через шість тижнів після народження дитини.

Також рекомендується розв'язувати питання, коли батьки дитини неповнолітні, а їх опікун чи батьки не можуть надати згоду, чи якщо неповнолітні батьки не мають законних представників.

За інформацією уряду, наразі на обліку в Україні перебувають 17 тисяч дітей, які позбавлені батьківського піклування і можуть бути усиновленими. Протягом 2020 року в Україні було усиновлено 1239 дітей, з них українцями – 992 дитини, іноземцями – 247.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів