Поділитись:

Луцькі депутати вимагають не закривати ковідні шпиталі (відео)

Середа, 26 травня 2021, 17:00
Луцькі депутати вимагають не закривати ковідні шпиталі (відео)

На Волині може поменшати ковідних лікарень.  

Про це стало відомо 26 травня, під час сесійного засідання Луцької міської ради. 

Національна служба охорони здоров’я хоче, щоб роботи припинили 10 з 18 коронавірусних шпиталів. 

Як наслідок, в області залишаться всього три опорні лікарні, що прийматимуть коронавірусних пацієнтів: Луцька та Ковельська районні, а також обласна інфекційна. 

 

Задуми НСЗУ не поділяють луцькі депутати. Вони звернулися до МОЗу, Кабміну та Верховної Ради України з вимогою негайно переглянути це рішення.  

Звернення підтримали 35 обранців громади - всі, що були присутні на засіданні сесії.  

“Для нас надзвичайно дивно, що коли ще місяць тому Україна була в червоній зоні, зараз оголошувати про таке рішення", - зазначив голова фракції “Громадянський рух “Свідомі” Тарас Шкітер.  

Текст звернення подаємо без змін: 

«Таке рішення є недоцільним і недопустимим. Держава та Луцька міська територіальна громада вклали значні кошти у розвиток Тимчасового інфекційного стаціонару КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади» (правонаступник комунального підприємства «Луцька міська клінічна лікарня») та відділення для надання медичної допомоги вагітним, породіллям та новонародженим, хворим гострою респіраторною хворобою COVID-19 КП «Луцький клінічний пологовий будинок». Встановлено додаткові кисневі точки, розведено мережі медичного кисню, встановлено кисневі резервуари, закуплено спеціальні апарати ШВЛ, бронхоскопи та інше медичне обладнання. Сформовано професійні медичні команди, які здобули значний досвід у боротьбі з пандемією. Навіть тимчасове припинення функціонування цих підрозділів не дозволить швидко відновити їхню роботу при погіршенні епідемічної ситуації. Крім того, буде втрачена можливість мати окрему нековідну лікарню для надання допомоги в ургентних станах мешканцям області та Луцької міської територіальної громади. Згідно зі світовими прогнозами розвитку пандемії нас чекає чергова хвиля вже восени, і вона буде складнішою за попередню. У Тимчасовий інфекційний стаціонар госпіталізувалися найважчі хворі Луцької міської територіальної громади та області з важкою супутньою патологією: інфарктами, інсультами, цукровим діабетом та іншими захворюваннями. Саме завдяки функціонуванню цього потужного закладу Волинській області вдалося уникнути червоної зони та дало можливість працювати мешканцям міста та області у звичайному режимі. Просимо залишити в переліку базових (опорних) закладів для надання допомоги хворим на COVID-19 КП «Луцький клінічний пологовий будинок» та тимчасовий інфекційний стаціонар КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади», – йдеться в тексті звернення. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024