Поділитись:

У Луцьку будуть нові парковки з оплатою через додаток, айбокс або СМС

Середа, 26 травня 2021, 16:50
У Луцьку будуть нові парковки з оплатою через додаток, айбокс або СМС

Невдовзі на платних парковках Луцька можна буде оплатити стоянку за допомогою мобільного додатку, СМС-повідомлення або ж у платіжних терміналах. 

Про це говорили у середу, 26 травня, під час сесійного засідання Луцької міської ради. 

Так, заступник голови фракції "СВІДОМІ" Михайло Наход поцікавився, коли запровадять мобільний додаток для сплати за паркування та де найближчим часом планують облаштувати платні парковки. Окрім цього, він зазначив, що лучани нарікають на складність оплати стоянки для людей з інвалідністю, оскільки місця для паркування знаходяться за декілька десятків метрів від паркоматів. 

У Луцьку будуть нові парковки з оплатою через додаток, айбокс або СМС

Міський голова Ігор Поліщук повідомив, що тривають перемовини з компаніями, які впроваджували у Харкові та Івано-Франківську систему оплати за паркомісце за допомогою додатку та СМС. З його слів, у червні визначать платформу та розробнику. 

Щодо людей з інвалідністю міський голова зазначив, що набрала чинності постанова Кабміну про те, що за паркування можна платити не лише в паркоматах, але й в айбоксах та інших терміналах. 

"Тому сьогодні ведеться активна робота, щоб імплементувати систему оплати паркування в ці айбокси, які знаходяться в магазинах, на вулиці", – резюмував Поліщук.

Разом із цим нові платні парковки повинні з'явитися на Театральному майдані біля Палацу культури. Також планують облаштувати парковки на двох ділянках поруч з авторинком, аби розвантажити вулиці Єршова та Карбишева. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 

Надрукувати
мітки:
коментарів