Поділитись:

У Луцьку перевірять, чи є де паркуватися водіям з інвалідністю

Середа, 26 травня 2021, 13:04

Департамент муніципальної варти Луцької міської ради розпочинає роботу щодо перевірки наявності та стану місць для безоплатного паркування транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю, біля торгових центрів, супермаркетів, закладів медицини та інших установ міста.

Про це повідомили на сторінці муніципалів у фейсбуці. 

Водії з інвалідністю, приїжаючи до торгових центрів та супермаркетів, не завжди мають можливість припаркувати там свій автомобіль. У зв’язку з цим, департамент муніципальної варти обстежить такі об’єкти міста та заклади медицини щодо наявності на прилеглих майданчиках місць для безоплатного паркування транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю. Зокрема, дивитимуться, чи є нанесена відповідна дорожня розмітка та чи встановлені дорожні знаки. Додатково на вказані заклади та установи будуть направлені відповідні листи.

Кількість місць, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю, становить не менше 10 відсотків загальної кількості місць на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування, але не менше одного місця з позначенням таких місць відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою. Місця для транспортних засобів, визначені на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках біля будівель і будинків, мають бути розміщені максимально близько до входу до таких будівель і будинків, а на окремих спеціально обладнаних чи відведених майданчиках – максимально близько до в’їзду на такі майданчики.

Необлаштування на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування транспортних засобів, зокрема біля житлових будинків (крім індивідуальних житлових будинків) та інших будівель, на тротуарах (із числа місць для зупинки та стоянки транспортних засобів), місць, призначених для паркування транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю, чи облаштування таких місць без дотримання вимог щодо їх розміщення, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб суб’єктів господарювання, які утримують спеціально обладнані чи відведені майданчики для паркування транспортних засобів, від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів