Поділитись:

Розповіли, як повернутися українцям з Білорусі

Середа, 26 травня 2021, 04:15
Розповіли, як повернутися українцям з Білорусі

У посольстві України в Республіці Білорусь розповіли, як українці можуть повернутися додому, оскільки авіасполучення з Білоруссю припиняють з метою забезпечення безпеки авіації та суспільства.

Про це інформує посольство.

Зазначеним рішенням встановлюється заборона на:

  • здійснення будь-яких видів польотів з/до між пунктами призначення розташованих на території України та Республіки Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами;
  • виконання будь-яких видів польотів українськими експлуатантами у повітряному просторі Республіки Білорусь.

Українцям, які з 26 травня 2021 року авіаційним шляхом прибуватимуть в Республіку Білорусь з території третіх країн з метою транзитного проїзду для повернення в Україну, необхідно заявити про мету свого прибуття під час проходження прикордонного контролю.

У разі отримання дозволу на транзитний проїзд від компетентних органів Республіки Білорусь, необхідно протягом визначеного ними терміну (до 24 годин) виїхати наземним транспортом в Україну.

Наразі на українсько-білоруському кордоні функціонують пункти пропуску для автомобільного сполучення: "Мокрани – Доманове", "Мохро – Дольськ", "Нова Рудня – Виступовичі", "Олександрівка – Вільча", "Нова Гута – Нові Яриловичі", "Веселівка – Сеньківка".

У разі в’їзду в Білорусь з території України (будь-яким видом транспорту), або з третьої країни (не з метою транзиту), необхідна наявність тесту на COVID-19 та проходження десятиденної самоізоляції і, лише після завершення терміну самоізоляції, можливо буде виїхати в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
02 квітня 2024
11 березня 2024
07 березня 2024
29 лютого 2024
27 лютого 2024
23 лютого 2024