Поділитись:

У Луцьку придумали, як забезпечити військових квартирами

Субота, 17 вересня 2016, 10:37
У Луцьку придумали, як забезпечити військових квартирами

На нараді у міського голови Миколи Романюка обговорено проект програми забезпечення житлом учасників бойових дій та інвалідів війни, які призвані на військову службу по мобілізації

Участь у засіданні взяли перший заступник міського голови Тарас Яковлев, представники структурних підрозділів міської ради, керівник ГО "Волинська спілка ветеранів антитерористичної операції" Вадим Ваврищук, керівник центру допомоги учасникам АТО у Волинській області Юрій Дмитрук, керівник ГО "Спілка ветеранів АТО міста Луцька" Микола Окуневич, голова ГО "Члени родин загиблих в АТО "Надія" Любов Карабан та депутат міської ради, член ГО "Члени родин загиблих в АТО "Надія" Майя Шостак, – повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

Яковлєв зазначив, що документ розрахований на три роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації, становить 96 млн грн. З цієї суми кошти міського бюджету становлять 24 млн грн ( у 2017 році - 8 млн грн, 2018 — 8 млн грн, 2019 — 8 млн грн). За його словами, інші 72 млн грн — це кошти з інших джерел, які не заборонені законодавством. Він зазначив, що представники міської влади планують звернутися до депутатів Волинської обласної ради, аби вони передбачили також кошти на реалізацію цієї програми, а також залучити представників будівельних організацій, підприємців тощо.

Тарас Яковлев розповів, що із загальної суми вартості квартири заплановано, що 25 % фінансуватиме міський бюджет, 25 % - кошти з інших джерел (кошти обласного бюджету, приватних підприємств, будівельних організацій тощо) і 50 % - кошти учасника програми. Також він додав, що станом на 1 вересня 2016 року у виконавчому виконавчому комітеті міської ради на квартирному обліку перебуває 193 сімей учасників бойових дій, які приймають (приймали) участь в антитерористичній операції (надалі – АТО), 16 військовослужбовців-учасників АТО, які мають статус ветерана війни – інваліда війни та 8 членів сімей загиблих військовослужбовців учасників АТО. Загальна площа квартири для учасника програми не повинна перевищувати 50 м2. Якщо громадянин відповідної категорії виявив бажання у придбанні житла більших розмірів, обсяг квадратних метрів, що перевищує 50 м2 фінансується за власний рахунок учасника Програми з врахуванням повної ринкової вартості житла.

Перший заступник міського голови наголосив, що якщо все вдасться, то у рік можна забезпечувати 60 родин житлом. Він додав, що якщо не вдасться віднайти 25 % суми з інших джерел, то тоді суму буде дофінансовано із міського бюджету.

У свою чергу, керівник ГО "Спілка ветеранів АТО міста Луцька" Микола Окуневич теж підтримав документ. За його словами, програма серйозна і він сподівається на її реалізацію. Микола Окуневич запевнив, що його організація також працюватиме над можливістю залучення коштів для допомоги своїм побратимам у придбані житла.

Зрештою, було прийнято внести проект Програми забезпеченням житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції,а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки на найближчу сесію міської ради, яка відбудеться 28 вересня.

Надрукувати
мітки:
коментарів