Поділитись:

МОН презентувало нове 4-тижневе меню для школярів

Вівторок, 25 травня 2021, 13:00

фото ілюстративне

Для українських шкіл презентували нове 4-тижневе меню, яке складається зі 160 страв.

Про це повідомляється на сайті МОН.

Нове повноцінне 4-тижневе меню підготовлене робочою групою на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та командою проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ України.

Нове меню містить 160 страв, які будуть використовуватись залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу освіти. Раціон учнів стане більш збалансованим і різноманітним.

«У меню шкільних їдалень з'являться традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції, буде збільшено кількість фруктів та м’яса в раціоні. До меню додаються покрокові рецепти та технічні картки, що значно полегшить роботу працівників шкільних їдалень», – розповів Євген Клопотенко.

Ознайомитися з рекомендованим меню можна на сайті МОЗ.

Нагадаємо: вже з вересня 2021 року у школах діятимуть нові норма харчування, що передбачають зменшення споживання цукру та солі. Зокрема із норм харчування були виключені кондитерські вироби, адже вони містять велику кількість цукру та трансжири. У нових нормах обмежується споживання соків через вміст у них значної кількості цукрів. До нових норм не увійшли консерви (м'ясні, рибні, овочеві) через високий вміст солі та можливу наявність консервантів, споживання хліба та картоплі зменшено. Натомість новими нормами харчування передбачене збільшення споживання молока та кисломолочних продуктів, круп, бобових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів