Поділитись:

Три луцькі заклади хочуть забрати з переліку тих, які лікують хворих на COVID

Вівторок, 25 травня 2021, 09:31
Три луцькі заклади хочуть забрати з переліку тих, які лікують хворих на COVID

Національна служба здоров‘я України пропонує вивести Волинську обласну клінічну лікарню, тимчасовий інфекційний госпіталь при Луцькому клінічному пологовому будинку та Луцьку міську клінічну лікарню з переліку закладів, що надають допомогу пацієнтам із COVID-19.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив міський голова Ігор Поліщук. 

Вказана пропозиція міститься в Аналітичній довідці щодо критеріїв оптимізації функціонування мережі закладів охорони здоров’я, які визначені для лікування коронавірусної хвороби від 19.05.2021 року.

Ігор Поліщук зазначив, що це створює велику загрозу для Волині в разі чергового загострення ситуації з захворюванням на COVID-19 та створює ряд супутніх проблем та загроз для хворих на COVID-19.

"Волинська обласна інфекційна лікарня однозначно не справиться з тією кількістю пацієнтів, яка виникне в разі загострення ситуації з COVID-19. Це продемонструвало нещодавне загострення ситуації на коронавірус. А Луцька центральна районна лікарня наразі просто не готова бути базовою лікарнею по COVID-19 з точки зору багатьох аспектів, передусім – з технічного", – пояснив міський голова. 

Відтак Ігор Поліщук дав доручення підготувати на сесію звернення до депутатів Верховної Ради, Кабміну та Міністерства охорони здоров‘я щодо цього. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів