Поділитись:

У Луцьку двом учасникам АТО придбають житло за програмою «50 на 50»

Понеділок, 24 травня 2021, 16:48
У Луцьку двом учасникам АТО придбають житло за програмою «50 на 50»

фото ілюстративне

У Луцьку визначили двох учасників АТО, яким профінансують прибання житла за програмою «50 на 50».

Про це сказала очільниця фракції "За майбутнє" Вікторія Майборода під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

З її слів, сьогодні, 24 травня, комісія ухвалила рішення про співфінансування придбання житла двом учасникам АТО за програмою «50 на 50».

Нагадаємо: програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій антитерористичної операції лобіював засновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» та депутат Андрій Покровський. Її прийняли у жовтні 2016 року. За умовами програми, атовці оплачуватимуть лише 50 % вартості житла. Завдяки збільшенню пайової участі для забудовників до 3 %, які ініціював Андрій Покровський, з'явилася можливість збільшити надходження до бюджету. За програмою, кошти у розмірі, який є еквівалентним 50% отриманих від забудовника як пайова участь, спрямують на співфінансування купівлі житла учасникам АТО (за принципом 50 % на 50 %).

Окрім цього, з ініціативи Андрія Покровського програму дофінансували на 7,5 мільйона гривень. Також Андрій Покровський виділив на придбання житла атовцям 1 мільйон гривень власних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів