Поділитись:

Запускають новий поїзд до Франківська, який зупинятиметься у Ківерцях і Луцьку

Понеділок, 24 травня 2021, 12:00

фото ілюстративне 

Укрзалізниця запускає сучасний тривагонний дизельний потяг ДПКр № 807/808 «Прикарпатський експрес» сполученням Івано-Франківськ – Ківерці (через Львів та Луцьк). Цей поїзд з’єднає одразу три туристичні регіони на Заході України, надаючи можливість громадянам та гостям країни відвідати, зокрема, Моршин, який був майже позбавлений зручного залізничного сполучення.

Про це повідомили в пресслужбі залізниці. 

Поїзд № 807/808 сполученням Івано-Франківськ – Ківерці курсуватиме з 29 травня щоденно, крім середи, і проходитиме через Калуш, Долину, Моршин, Стрий, Львів, Підзамче, Радехів, Стоянів, Горохів та Луцьк. Потяг відправлятиметься з Івано-Франківська о 15:20, прибуватиме до Луцька о 23:30 (о 23:50 – до Ківерців).

У зворотному напрямку «Прикарпатський експрес» вирушатиме з 31 травня щоденно, крім середи та четверга. Відправлення з Ківерців о 5:14 ранку (о 5:30 з Луцьку), прибуття до Івано-Франківська о 13:38. Щочетверга він курсуватиме маршрутом Львів – Івано-Франківськ (відправлення зі Львова о 9:59, прибуття до Івано-Франківська о 13.38) через міста Стрий, Моршин, Долина та Калуш. А з 2 червня кожної середи потяг № 807/808 курсуватиме між Ківерцями та Львовом (відправлення з Ківерців о 5:14, прибуття до Львова о 9:51).

Обслуговуватиме маршрут український дизель-поїзд ДПКр-3 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. Це зручний сучасний потяг, обладнаний розетками, системою кондиціонування повітря та комфортний для пасажирів з інвалідністю. Раніше, у 2019 році, він курсував у столиці за маршрутом Kyiv Boryspil Express. Через коронакризу, у зв’язку зі зменшенням пасажиропотоку за цим напрямком, його почали експлуатувати як експрес на маршруті станція ім. Т.Г. Шевченка – Черкаси. Тепер на цьому маршруті його замінив рейковий автобус Pesa 620М.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів