Кіновікенд : фільми, які варто подивитися 22-23 травня у Луцьку

Субота, 22 травня 2021, 18:10

Тим, хто каже, що зараз в прокаті немає толкових фільмів, можна з упевненістю заперечити. Нарешті з початку пандемії на великі екрани вийшли по-справжньому достойні стрічки.

ТО ЩО ДИВИТИСЯ НА ВИХІДНИХ?

«Гнів людський»

Вашої уваги однозначно заслуговує новий трилер режисера Гая Річі з Джейсоном Стейтемом, який британський режисер повністю зняв у Лос-Анджелесі.

«Хілл  загадковий і холодний на вигляд британський джентльмен, але всередині нього палає жага правосуддя. Переслідуючи свої мотиви, він має намір знайти замовника серії багатомільйонних пограбувань, що приголомшили Лос-Анджелес. У цій заплутаній грі у кожного своя роль, але винні обов'язково пізнають гнів людський...»,  говорить офіційний опис фільму.

(режисер Гай Річі та актор Джейсон Стейтем на знімальному майданчику)

Сценарій в стилі Річі, а ще драматична музика, яка з перших нот закладає фундамент настрою фільму. Вона веде глядача за руку кадр за кадром і є повноправним гравцем у стрічці. Якщо цього не достатньо, то варто згадати й про блискуче відіграні сцени зі зброєю та круту зйомку. Це фільм про помсту. Розкішний бойовик із біблійними нотками.

Рейтинг IMDb  7.4

У прокаті в кінотеатрі Multiplex (РЦ "Промінь") до 26 травня. Квитки можна придбати ТУТ.

«Погані дороги»

Цього тижня у прокаті з'явилася українська драма «Погані дороги» режисерки Наталії Ворожбит. Український глядач уже знайомий з її сценарною роботою: фільми «Кіборги», «Дике поле» та серіал «Спіймати Кайдаша».

«Погані дороги» –– це екранізація однойменної п’єси Наталії Ворожбит, а також її режисерський дебют. Ця стрічка була відзначена кінокритиками, отримала нагороду на Венеціанському кінофестивалі та перемогу в трьох номінаціях премії «Кіноколо».

«П’ять розбитих доріг. П’ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних». 

Фільм нелегкий, по-чоловічому жорсткий і по-жіночому непередбачуваний.

У цій стрічці все видається дуже справжнім: звичайні люди і досить реальні історії. Дивишся і розумієш, що війна не робить людей благороднішими. Вони там такі, які є у мирному житті. Просто обставини інші. Тут ховатися від обстрілів у бомбосховищі стало так само звичним, як їсти смажену картоплю на вечерю.

(кадр із фільму)

Стрічка про звичайне життя, про кохання, зраду, насильство, чесність. Може шокувати, викликати різні емоції, але однозначно перевершить ваші очікування.

Рейтинг IMDb  7.3

У прокаті в кінотеатрі Multiplex (РЦ "Промінь") до 26 травня. Квитки можна придбати ТУТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: