Поділитись:

«Цей дощ ніколи не скінчиться»: український фільм переміг на міжнародному кінофестивалі у Чехії

П'ятниця, 21 травня 2021, 03:01

На 23-му міжнародному кінофестивалі документальних фільмів про права людини "Один світ" найкращою стрічкою визнали український фільм "Цей дощ ніколи не скінчиться". 

Про це йдеться на сайті фестивалю, – передає "Громадське".

Фільм режисерки Аліни Горлової був знятий у 2020 році. Він розповідає про 20-річного Андрія Сулеймана, сина курда та українки. Через війну в Сирії родина переселилася на Донбас і потрапила в епіцентр нового конфлікту. В Україні Андрій вступає до лав "Червоного Хреста".

Члени журі зазначили, що обрати фільм-переможець цьогоріч не було складно. Також вони наголосили, що їх вразила талановитість молодої режисерки фільму та всього творчого колективу.

"Ідеально побудована історія, красиво знята в чорно-білому кольорі, навмисно драматично розділена на дев'ять глав. Ми захоплювалися тим, наскільки ретельно, послідовно і вдумливо він вибудовує персонажів і їх історії. Фільм – відмінний приклад всіх аспектів кіновиробництва", – йдеться в поясненні журі.

Світова прем’єра стрічки "Цей дощ ніколи не скінчиться" відбулася у листопаді 2020 року на найбільшому фестивалі документального кіно в Амстердамі. Там цей фільм отримав нагороду "Найкращий повнометражний фільм" в секції "Перша поява".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів