Поділитись:

Врятувати дитячу залізницю у Луцьку: що робить влада

Вівторок, 18 травня 2021, 11:00
Врятувати дитячу залізницю у Луцьку: що робить влада

Луцькрада хоче, щоб "Укрзалізниця" передала майновий комплекс дитячої залізниці місту. 

Про це йшлося у вівторок, 18 травня, під час позачергового сесійного засідання Луцькради. 

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що два місяці тому зустрічався з головою правління "УЗ" Володимиром Жмаком і досягнув з ним попередньої домовленості про збереження залізниці. Проте невдовзі Жмака звільнили і станом на сьогодні в переговорах є пауза. 

Врятувати дитячу залізницю у Луцьку: що робить влада

"Тому ми сьогодні звертаємося, щоб зберегти цей об’єкт. Це історія нашого міста і ми готові утримувати цей комплекс. Ми готові повінстю відновити роботу дитячої залізниці повернути назад працівників дитячої залізниці, яких перевели в інші структури "УЗ", – зазначив Ігор Поліщук. 

Своєю чергою заступник голови фракції "СВІДОМІ" Михайло Наход закликав на наступну сесію підготувати проєкт рішення про готовність міськради прийняти землю та дитячу залізницю у власність міста. 

Михайло Наход та Андрій МарунякМихайло Наход та Андрій Маруняк

"Я думаю, що такий сигнал посилить наші позиції. Безумовно, дитяча залізниця та територія навколо неї потребує суттєвого оновлення. Цей об'єкт можна буде перетворити на сучасний рекреаційний комплекс із належною інфраструктурою, зокрема, з'єднати його з пішохідним та велосипедним маршрутом вздовж Сапалаївки. Наша команда готова долучатися до реалізації такого проєкту", – зазначив депутат. 

У підсумку обранці громади ухвалили звернення до Прем'єр-міністра, голови правління "УЗ" з проханням зберегти залізницю та її функціональне призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів