Поділитись:

У Мінсоцполітики розповіли, що хочуть збільшити пенсії кільком категоріям українців

Неділя, 16 травня 2021, 01:55
У Мінсоцполітики розповіли, що хочуть збільшити пенсії кільком категоріям українців

Мінсоцполітики має намір цьогоріч підвищити виплати деяким категоріям пенсіонерів.

Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна, - пише "Слово і Діло".

«З 1 липня на 100 гривень, тобто ми даємо щомісячну доплату до пенсій тим людям, які не підпадали під індексацію у 2019-2020 роках. Так прописано в законодавстві, реформа 2017 року. Ми знаємо цю категорію людей, і коли ми робили індексацію з березня для 8 млн осіб, Я знала, що ще є півмільйона ось таких людей, ми для них також визначили з 1 липня щомісячну доплату по 100 гривень», - розповіла Лазебна.

Також нею було анонсовано розгляд урядом постанови про підвищення пенсій та мінімальних пенсійних виплат для ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

«Минулого року ми внесли в Раду законопроєкт, де пропонуємо на 40% підвищити пенсії ліквідаторам на ЧАЕС з інвалідністю. Крім того, вчора я підписала в уряд законопроєкт про підвищення мінімальних пенсійних виплат для чорнобильців, вони збільшуються у два рази», - повідомила глава Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів