Поділитись:

«Україна готова запустити COVID-сертифікати з 1 липня», - МОЗ

Неділя, 16 травня 2021, 06:24
«Україна готова запустити COVID-сертифікати з 1 липня», - МОЗ

В Україні вже з 1 липня можуть запровадити "ковідний-сертифікат", який буде свідченням вакцинації від коронавірусу і матиме певні послаблення обмежень для громадян.

Про це розповів заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, - йдеться на сайті ТСН.

Ляшко розповів, що українська сторона одразу включилися у дві робочі групи щодо "ковідних-сертифікатів". Йдеться про робочі групи з ВООЗ та ЄС. Наразі спеціалісти з України спільно з групою Євросоюзу і з ВООЗ напрацьовують технічні речі щодо цього документу і в разі його введення, наша держава його одразу також запровадить. 

Наразі ж, за словами Ляшка, дані про вакцинацію вносять до електронної системи охорони здоров'я, а звідти перенесуть за потреби до "ковідного-сертифіката".

"Ми зараз чітко маємо всі дані про вакцинації, які вносимо до електронної системи охорони здоров'я, паралельно працює величезна група МОЗівських спеціалістів, Національної служби здоров'я та Мінцифри, яка співпрацює з групою Євросоюзу і з ВООЗом. Випрацьовуються ці технічні речі, які в разі запровадження одразу сконектяться і Україна не буде білою вороною, тобто, що в Євросоюзі, те і в нас, що у ВООЗі, те і в нас, що в Ізраїлі, те і в нас", - розповів Віктор Ляшко. 

Заступник очільника МОЗ додав, що попередньо планується, що "ковідний-сертифікат" запрацює вже від 1 липня 2021 року.

"Я не є IT-спеціалістом , я не курує цей напрямок, але те, що я чув на брифінгу від голови МОЗ, то від 1.07 повинні бути готові ввести ці речі", - підсумував Ляшко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів