Поділитись:

«Бокс, як класична музика, – вічний», – луцький боєць Сергій Снитюк

Субота, 15 травня 2021, 16:05
«Бокс, як класична музика, – вічний», – луцький боєць Сергій Снитюк

Серед татуювань луцького бійця Сергія Снитюка – «muay thai», розташоване на шиї. Це не випадково. Адже він досягнув у цьому виді спорту великих успіхів – вигравав чемпіонат і Кубок України, здобув головний трофей Кубка Чорного моря, кваліфікувався на континентальні першості та навіть став віце-чемпіоном світу з тайського боксу.

При такому прекрасному бекґраунді Сергій Снитюк прагне не зупинятися на досягнутому – після пандемії коронавірусу він всерйоз зайнявся класичним боксом, де вже встиг провести яскраві перші матчі. І чемпіон говорить: «Єдине, про що шкодую, що не зайнявся боксом раніше!» Інтерв'ю з бійцем опублікували на сторінці Федерації боксу України.

«Я давно цікавлюся класичним боксом. Це – король спортивних єдиноборств. Час іде, з’являються й занепадають різні бійцівські види, а бокс залишається, як класична музика чи мистецтво – тим каноном, який дозволяє по-справжньому пізнати бій, навчитися як сповна використовувати свій потенціал, так і знати, коли що застосувати, а коли притримати сили. Ще коли я готувався до турнірів з тайського боксу, для себе по кілька тижнів займався й класичним боксом. І от, коли минулого року настав суворий локдаун, я під час пандемії для себе почав займатися класичним боксом. І мій тренер Тарас Гінайло, побачивши, що в мене виходить, запропонував спробувати вийти побоксувати на турніри», – розповів Сергій. 

Він пояснює, що в класичному боксі навіть легкі удари рахуються по балах, кожен рух має значення. Порівняно з тайським боксом, тут зовсім інший захист, постановка рук, технічні дії, зовсім треба міняти стійку. Це ніби й подібні, але все ж два зовсім різні види спорту.

«Бокс, як класична музика, – вічний», – луцький боєць Сергій Снитюк

У планах бійця – чемпіонат ФСТ «Україна» в травні, чемпіонат України та турнір Трестіна в Одесі (літо та вересень). Водночас у Луцьку з тайським боксом проблеми, зазначив Сергій. 

«Наразі один я треную людей з цього виду. У мене небагато учнів, але це вже досить хороші юніори з перспективами в муай-тай. Ми відкрили зал у Луцьку, досить сучасний – європейського зразка з усім потрібним для занять. Себе хвалити не буду, але завдяки мені в нашому місті муай-тай тепер на хорошому рівні», – зазначив він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024