Поділитись:

Луцькі ЖКП хочуть реорганізувати у спеціальні комунальні підприємства

Четвер, 15 вересня 2016, 21:23
Луцькі ЖКП хочуть реорганізувати у спеціальні комунальні підприємства

Житлово-комунальні підприємства (ЖКП) Луцька повинні реорганізувати у три спеціалізовані комунальні підприємства для надання послуг об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

Про це сказано у петиції Олександра Герасимчука на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Із його слів, позитивна тенденція розуміння мешканцями будинків, що управляти спільним майном краще його власникам і, як наслідок, зростання кількості ОСББ у Луцьку веде до формування ринку надання послуг ОСББ. Проте новостворені об'єднання зустрічаються з проблемою обслуговування внутрішньобудинкових мереж водопостачання, електропостачання, диспечеризації, надання послуг аварійного обслуговування, ведення бухгалтерії.

"Так як деградуючі ЖКП є неконкурентоспроможними на ринку надання послуг ОСББ, то попит задовільняють приватні підприємці та підприємства. Проте, вони не завжди можуть надати весь комплекс послуг, зокрема щодо аварійного обслуговування внутрішньобудинкових мереж", – наголошує автор звернення.

Олександр Герасимчук зазначає, що доцільно реорганізувати ЖКП у три спеціалізовані комунальні підприємства:

1. КП із надання послуг бухгалтерського обліку для ОСББ;
2. КП із надання послуг обслуговування внутрішньобудинкових мереж водопостачанні та опалення;
3. КП із надання послуг обслуговування внутрішньобудинкових систем електропостачання.

"Вищезазначені підприємства, перебуваючи в конкурентних умовах з приватними підприємствами, змогли б, по-перше, забезпечити роботою частину працівників деградючих ЖКП, а по-друге, приносили б додатковий дохід у місцевий бюджет", – інформує автор петиції.

До кінця збору підписів залишилося

Надрукувати
мітки:
коментарів