Поділитись:

РНБО вводить санкції проти "ворів у законі"

П'ятниця, 14 травня 2021, 23:36

Рада національної безпеки та оборони запроваджує персональні санкції до осіб, які мають статус "вор в законі".

Про це заявив Президент Володимир Зеленський після засідання РНБО, -  пише "Українська правда".

За словами Зеленського, санкції вводяться проти 557 ворів у законі, відомих наразі у світі. Більшість із них перебувають зараз не в Україні.

Санкції, що вводяться: блокування активів; заборона в’їзду в Україну, заборона в’їзду на територію України, відмова в наданні або скасування візи, посвідки на проживання, дозволу на імміграцію, відмова в продовженні строку перебування в Україні, неможливість набуття ними громадянства України та примусове видворення за межі України.

Те саме стосується кримінальних авторитетів. За словами Зеленського такий самий пакет санкцій застосовано до 111 іноземців-кримінальних авторитетів.

 "Тим, хто не в Україні - нема чого сюди приїжджати, тим, хто в Україні - нема чого тут затримуватися", -  сказав Зеленський.

На брифінгу після засідання РНБО секретар Радбезу Олексій Данілов уточнив, що з цього списку "ворів у законі" - 542 це іноземні громадяни та 15 громадян України. Від сьогоднішнього дня вони перебуватимуть під санкціями.

При цьому, за словами Данілова, якщо "вор" матиме якесь бажання повернутися в українське суспільство, він може зробити це після того, як "розкоронується".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів