Поділитись:

Про людей і оточення

Понеділок, 17 травня 2021, 07:40

Про людей і оточення

Непросто писати щотижня 7.40. Бо то не новинка, не стаття, не репортаж. То – блог. І тут є один жирний плюс: писати можна все. Навіть якщо твою думку подумки чи вголос не розділяє весь колектив редакції. Круто ж, правда? Але блог – то твоє, за яке тебе потім стопіццот разів розіпнуть у фейсбуці. І за слово «стопіццот», до речі, також.

Але то був неліричний відступ. А сказати наразі хочеться про людський фактор. Про людяність. Про «бути людиною».

У мене дуже складний характер. І зі мною часто дуже непросто. Але інколи, спостерігаючи за людьми, думаю: "Людоньки, як добре, що я не така". А інколи спостерігаєш за кимось і мовчки заздриш: "Круто бути такою/таким". Усі ми – люди зі своїм норовом. Часто щось робимо і жалкуємо, каємось і робимо знову. Але кожен з нас має вибір. І то маячня, що ми не можемо змінитися, адже саме ми обираємо, чи тримати емоції і біль у собі, запиваючи все це склянкою холодної води, щоб охолонути. Чи вилити оте все смердючими помиями на оточуючих і, ні про що не шкодуючи, піти геть.

Не всіх псує кар'єра і статус, правда? Але більшість добряче тим статусом підгрижена.

Не всі ми, як мішки з картоплею, сунемо на роботу свій препаскудний настрій, але дехто, спотикаючись від ваги того мішка, таки його суне. Дехто навпаки – суне все те з роботи додому.

Не всі зриваємося на інших, якщо всередині болить, але більшість не вміє стримуватися. Мені болить – то й тобі нехай. Але ж боліти менше не стало. Чи не так?

Ми можемо постійно зриватися, сваритися, щось комусь доводити. Але ж життя, блін, коротке. Воно складається з доброго-недоброго, посмішки і усмішки ( то – різне, якщо хтось не знає), з людей і їхніх емоцій. І кожен наш день, як не крути, – то люди: удома, на роботі, на вулиці, в магазині і маршрутці. І якщо нам не завжди вдається вибирати людей, що нас оточують, то достатньо буде просто нормально ставитися до тих людей.  І приймати чи ні їхнє ставлення до себе.

І буде нам всім щастя.

Імхо.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів