Поділитись:

Діджиталізація: голова громади на Волині перевів документообіг у смартфон (відео)

Четвер, 13 травня 2021, 13:11
Діджиталізація: голова громади на Волині перевів документообіг у смартфон (відео)

На Волині прогресивний голова громади підписує розпорядження у декілька кліків за допомогою електронного документообігу.

Про це йдеться в сюжеті Еспресо.

В'ячеслав Католик – голова Зимнівської громади, який хоче швидко реагувати на звернення і ухвалювати рішення. Завдяки програмі EGAP він отримав таку можливість – тепер підписує розпорядження у декілька кліків за допомогою електронного документообігу

Діджитального голову зустрічаємо у дорозі. Він їде інспектувати ремонтні роботи на каналізації. Якраз отримує дзвінок із сільради - треба терміново погодити документ. Католик швидко переглядає листа і ставить електронний підпис. 

"Я прихильник зменшення бюрократії і оперативності прийняття рішень", –  резюмує голова. 

Підтримку у впровадженні електронного документообігу надала програма EGAP, що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві із Міністерством цифрової трансформації України і фінансується Швейцарією.

"На Волині був запит на те, аби через цифрові інструменти полегшити і оптимізувати систему управління. Яким чином видавати розпорядження, яким чином вони будуть виконуватися. Громада активна і система прийняття рішень має бути оперативною. Тож ми допомогли впровадити документообіг у смартфоні", –  розповідає регіональна координаторка програми Оксана Киричук.

А у сусідній Вишнівській громаді діджиталізують освіту. Замість паперових щоденників та журналів тут тепер електронні. Учням подобається записувати домашнє завдання в смартфон, а батькам простіше контролювати успішність дитини. Окрім оцінок, застосунок дозволяє побачити рейтинг успішності у класі. Учителі до сервісу пристосувалися швидко.

"Зараз під час пандемії, коли Інтернет є у  школі, у вчителя вдома і у дітей, можна не зупиняти своє навчання. У держави є кілька субвенцій для забезпечення шкіл якісної інфраструктурою: наприклад, є субвенція на прокладання інтернету для підключення соціальних об'єктів", -- пояснює директор директорату регіональної цифровізації Мінцифри Вадим Бортник.

Цифровізація активно триває і в обласному центрі. У Луцьку знаходиться один із найпрогресивніших в Україні ЦНАПів. Він надає найбільшу кількість послуг і щодня обслуговує до 1,5 тисячі волинян. Записатися можна через смартфон, а очікувати у черзі доведеться не більше 15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 лютого 2024
03 лютого 2024
09 січня 2024
25 листопада 2023
23 листопада 2023
22 листопада 2023
05 листопада 2023
26 жовтня 2023
16 жовтня 2023
03 жовтня 2023