Поділитись:

Якщо Росія розв’яже повномасштабну війну, то вона може перерости у світову, – Зеленський

Вівторок, 11 травня 2021, 13:34
Якщо Росія розв’яже повномасштабну війну, то вона може перерости у світову, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив про те, що якщо Росія піде на ескалацію в Україні, то може початися нова світова війна. Але він переконаний, що ані українська, ані російська сторони не готові до повномасштабної війни.  

Таку заяву український президент зробив на пресконференції у вівторок, 11 травня, – інформує ТСН. 

"Боятися немає що і немає кого, бо ми на своїй землі і ми захищаємо її. Такі кроки історично призводять до втрат, великих втрат сотні тисяч і мільйонів людей. Я вважаю, що Росія не може на це піти, бо це може бути світова війна. Це дуже небезпечно", – сказав Зеленський.

Президент зауважив, що наразі подальшої ескалації зі сторони РФ не спостерігається, хоч вона і досі повністю не відвела війська від кордонів з Україною.

"Дійсно, могла би бути потужна ескалація. Я вважаю, що на сьогодні це зупинилось. Ніхто нічого не може гарантувати, бо в 14-му році ніхто не очікував зі сторони Росії такі кроки. Тому гарантувати ніхто нічого не може, але ми бачимо, що ескалація зменшилась за останній місяць, це точно. Як буде далі? Будемо вірити, що повномасштабної війни не буде", – додав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів