Поділитись:

Рицко вербував школярів-диверсантів на території "ДНР", – російські ЗМІ

Середа, 14 вересня 2016, 21:00
Рицко вербував школярів-диверсантів на території «ДНР», – російські ЗМІ

У відеорепортажі російського телекалу йдеться про те, що лучанин, боєць батальйону "Айдар" Ігор "Алмаз" Рицко вербував школярів, щоб вони підривали військові об'єкти, а у разі відмови від цього, погрожував розправою із їхніми сім'ями та з ними самими.

В сюжеті Михайла Федотова для телеканалу "Росія 1" сказано, що діти, найстаршому з яких 17 років, на замовлення українських спецслужб підривали військові об'єкти та поліцейські автомобілі на території так званої ДНР. Відеоматеріал розміщено на сайті vesti.ru.

Затриманий Богдан Ковальчук, обличчя якого закрили, на камеру зізнався, що динамічні шашки та вибухівку отримували від спецслужб України.

"Мені запропонував роботу. Представився як Алмаз. Запропонував 5 тисяч гривень, щоб я підірвав дві автівки комерсантів. Він дав мені вибухівку і пояснив, як нею користуватися", – стверджує хлопець.

"Алмаз, він же Рицко, колишній замкомандира батальйону "Айдар" й зараз співробітник українських спецслужб. Після підриву авто підприємців, він став шантажувати школяра. І змушував підривати вибухівку поблизу воєнних об'єктів", – сказано у сюжеті російського телеканалу.

Богдан Ковальчук сказав, що Рицко погрожував розправою з ним та його рідними, якщо хлопець відмовиться виконувати його завдання.

"Конкурент" неодноразово звертався за коментарем до Ігора Рицка, але поки що його не отримав. Видання досі очікує на відповідь і готове оприлюднити її на сайті.

Надрукувати
мітки:
коментарів