Поділитись:

В Індії – спалах рідкісної хвороби

Понеділок, 10 травня 2021, 05:20
В Індії – спалах рідкісної хвороби

На тлі пандемії коронавірусу в Індії фіксують випадки ще однієї хвороби – мукоромікозу, яку іноді називають "чорною пліснявою".

Як повідомляє BBC, ця хвороба часто зустрічається серед пацієнтів з COVID-19 або серед тих, хто одужав після коронавірусу, – передає "Суспільне".

За словами лікаря Акшая Наїра з Мумбаї, мукоромікоз може провокувати використання стероїдів при лікуванні важких форм коронавірусу. Він пояснив, що стероїди знижують запалення в легенях, але водночас знижують імунітет і можуть підняти рівень цукру в крові. Ця хвороба виникає приблизно через 12-15 днів після одужання від COVID-19. У Мумбайській лікарні в районі Сіон за два місяці виявили 24 випадки мукормікозу, тоді як раніше фіксувалося не більше шести епізодів на рік.

Зазначається, що у пацієнтів з цією грибковою інфекцією спостерігається закладеність і кровотеча з носа, біль в очах і втрата зору. Лікарі кажуть, що більшість пацієнтів пізно звертаються до них, коли вони вже втрачають зір. Медикам доводиться видаляти око, щоб інфекція не потрапила в мозок. У деяких випадках пацієнти втрачають зір на обидва ока.

За даними видання, мукоромікоз смертельно небезпечний для хворих на діабет, а також ВІЛ/СНІД і рак. Смертність від цієї хвороби може досягати 50%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів