Поділитись:

Конфлікт інтересів: у Луцьку два підприємства посварилися через землю

Субота, 08 травня 2021, 16:50
Конфлікт інтересів:  у Луцьку два підприємства посварилися через землю

У квітні 2021 року представники приватного підприємства «Агро-Експрес-Сервіс» у супроводі особистої охорони прибули в офісне приміщення ТОВ «Волинь-Зерно-Продукт» з вимогою достроково розірвати договори оренди паїв. На зустріч приїйшли і кілька власників паїв, які підтримували позицію «Агро-Експрес-Сервіс». Це призвело до конфліктної ситуації.

Про це ІА "Конкурент" стало відомо з власних джерел.

Приватне підприємство «Агро-Експрес-Сервіс», що знаходиться у Луцьку, займається вирощуванням зернових, бобових та інших культур. У 2021 році представники підприємства почали агітувати власників паїв переукласти договори, незважаючи на те, що паї фактично перебувають в оренді ТОВ «Волинь-Зерно-Продукт». Окрім того, пропонували власникам паїв орендну плату в розмірі 5 тис. грн. за використання паю, якщо ті достроково розірвуть договори з ТОВ «Волинь-Зерно-Продукт».

Як стало відомо, ТОВ «Волинь-Зерно-Продукт» нібито свідомо формулює умови договору оренди паїв так, аби унеможливити його дострокове розірвання. Зокрема, передбачається компенсація за «нібито» покращення показників родючості ґрунту, які настали внаслідок внесення ТОВ «Волинь-Зерно-Продукт» добрив в ході обробітку паїв. При цьому, виплачується явно занижена оренда плата в середньому до 2 тис. грн.

На момент публікації ІА "Конкурент" не вдалося у телефонному режимі зв'язатися з керівництвом «Агро-Експрес-Сервіс». Представники ТОВ «Волинь-Зерно-Продукт» від коментарів відмовилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів