Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 7 травня

П'ятниця, 07 травня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 7 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у п'ятницю, 7 травня, найбільше читав про:

Про старт «Волинської Голландії»

Фестиваль «Волинська Голландія» стартує 12 травня й триватиме до 23 травня. Локація розташована на 36-му кілометрі траси Луцьк – Ковель біля села Свидники Ковельського району. 

«Впродовж цих днів ви зможете не лише надивитися, намилуватися, нафотографуватися у тюльпанах, а й скуштувати смачностей, накататися на атракціонах і наслухатися гарної музики!» – йдеться в дописі на сторінці організаторів.

Поле буде відкритим з 10:00 до 19:00. Також організатори повідомили про вартість квитків:

  • Дорослий – 50 грн;
  • Дитячий – 30 грн (6 – 14 років);
  • Пільговий – безкоштовний. 

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 7 травня

Про велодоріжки, як в Європі

У Луцьку вздовж Сапалаївки пропонують збудувати протяжну велодоріжку, яка б з'єднала центр із парком 900-річчя. Таку пропозицію озвучив очільник фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ" у Луцькій міській раді Тарас Шкітер

«У нас є ідея з моста на Відродження до моста на Шопена зробити над берегом річки бруковану і асфальтовану доріжки для потреб пішоходів і велосипедистів відповідно. Це зробити реально. Потрібна тільки політична воля, бо відносно інфраструктурних проєктів це не дуже дорого», – запевнив Тарас Шкітер. 

Архітектор-урбаніст Данило Яловенко зауважив, що подібний проєкт успішно реалізували у Любліні ще 15 років тому. Там теж уздовж невеликої річки проходить велодоріжка, яка не перетинається із іншими дорогами, та якою за короткий проміжок часу можна без зупинки проїхати через усе місто. 

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 7 травня

Депутат Луцькради Михайло Наход заявив, що велосипеди потрібно розглядати як громадський транспорт, і відповідно до цього розбудовувати міську велоінфраструктуру.

«Організовуючи велорух у місті необхідно, щоб велопарковки, пункти велошерінгу, велопрокату були у місцях пересадки людей з автобусів. Тобто, люди пересідають на ці велосипеди – і їдуть далі»,– пояснив він свою ідею.

Про оновлену дорогу до Шацьких озер

Завершено влаштування фінішного шару асфальтобетону на відрізку дороги Т-03-02 Піща - Шацьк. Попереду – благоустрій узбіч та нанесення розмітки. Кадри з новими 17 кілометрами дороги до Шацького національного парку, зокрема до озера Світязь, показали на сторінці Укравтодору у фейсбуці.

Про надзвичайності тижня

Надзвичайні ситуації, злочини та події, що не залишили без уваги жодного волинянина. Інформацію про ці історії журналісти ІА «Конкурент» зібрали в одному відео.      

Цього тижня – про нововолинця, який у рідному місті продавав заборонений препарат «Субутекс», молодиків, що прямо на проїжджій частині почали з’ясовувати стосунки кулаками, 17-річного підлітка, який на мотоциклі збив 2-річну дитину та інше.  

Інші цікаві та важливі новини:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів