Поділитись:

Черги на кордоні: «Ягодин» і «Грушів» – менш завантажені

П'ятниця, 07 травня 2021, 18:15
Черги на кордоні: «Ягодин» і «Грушів» – менш завантажені

фото ілюстративне 

Із завершенням Великодніх свят пасажиропотік на українсько-польському кордоні зростає. При цьому фіксується перевага виїзду громадян за межі України над в’їздом.

За останні три доби його перетнули понад 50 тисяч осіб, з яких на виїзд з України у 2,5 разу більше, ніж на в’їзд, повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби. 

Як пояснили в управлінні, ситуаційне зростання пасажиропотоку, що виникає саме після вихідних і святкових днів, а також проведення додаткових перевірочних заходів польською стороною зумовлюють певне накопичення пасажирів і транспорту на виїзд з України. Нагадаємо, що визначеними Урядом України нормами не передбачено жодних додаткових карантинних обмежень для осіб, які виїжджають з країни. Натомість громадянам варто завчасно ознайомитися з правилами перетину кордону з Польщею.

Крім того, українські прикордонники докладають усіх зусиль аби співгромадяни та гості нашої держави не відчували дискомфорту під час перетину державного кордону. Для цього залучено додаткові прикордонні наряди, проводиться взаємодія з прикордонниками сусідньої держави щодо пришвидшення процедур оформлення.

Задля уникнення тривалого очікування на перетин кордону до Польщі нагадують, що інформацію про черги легкових автомобілів перед пунктами пропуску (з української сторони) із сусідніми державами, яка оновлюється кожні три години щодобово з 06:00 по 18:00, можна відстежити на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон https://www.facebook.com/zahidnuy.kordon/

Також рекомендують для перетину кордону з України до Польщі, крім автомобільних пунктів пропуску «ШЕГИНІ», «КРАКІВЕЦЬ», «РАВА-РУСЬКА», обирати інші, менш завантажені, як-от «ГРУШІВ» та «ЯГОДИН».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів