Поділитись:

Місцеву владу просять не скорочувати вчителям надбавки

П'ятниця, 07 травня 2021, 19:29
Місцеву владу просять не скорочувати вчителям надбавки

Міністерство освіти та Профспілка працівників освіти просять органи місцевого самоврядування не зменшувати розмір надбавок учителям шкіл.

Про це йдеться у спільному зверненні освітнього відомства та профспілки з приводу необхідності вирішення проблем, що виникають у територіальних громадах областей у зв'язку із зменшенням розміру надбавки за престижність праці для педагогічних працівників, – інформує Освіта.ua. 

У МОН та Профспілці зазначають, що отримують звернення від колективів вчителів, у яких повідомляється, що на сесіях місцевих рад ухвалюються рішення про зменшення відсотка надбавки за престижність праці для шкільних педагогів з 30 %-20 % до 5 % від ставки заробітної плати.

Окрім того, у зверненні зазначається, що для обчислення освітньої субвенції у 2021 році було застосовано показник середнього розміру надбавки за престижність педагогічної праці у розмірі 25 % від ставки заробітної плати вчителя вищої категорії, що загалом має забезпечити 30 % надбавки вчителям усіх кваліфікаційних рівнів.

Тому Профспілка працівників освіти та Міністерство освіти висловили сподівання у забезпеченні трудових прав учителів на місцях з метою збереження для педагогічних працівників надбавки за престижність праці в повному обсязі.

«Розраховуємо на ваше сприяння у забезпеченні трудових прав педагогічних працівників з метою збереження для них надбавки за престижність праці в повному обсязі та недопущення порушень норм законодавства про встановлення розміру такої надбавки керівником закладу загальної середньої освіти за погодженням з виборним профспілковим органом», – зазначають автори звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів