Поділитись:

У Луцьку відбувся міжнародний дебатний турнір

Середа, 05 травня 2021, 18:08
У Луцьку відбувся міжнародний дебатний турнір

Волинський осередок ВМГО «Федерація дебатів України» вперше організовував дебатний турнір для дебатерів із різних країн світу.

Відбувалось 1-2 травня у режимі онлайн (платформи ZOOM та DISCORD), – повідомили організатори. 

У змаганнях взяли участь 28 команд дебатерів з України, Великої Британії, Канади, Індії, Бангладешу, Італії, Польщі, Чехії, Китаю, Мексики, Кореї, Ізраїлю, Гаваїв, Філіппін.

Головні судді турніру – Katharina Margareta Jansen (Нідерланди), Tamar Ben Meir (Israel), Rhys Steele (London). Це Чемпіонами Європи та Світу, фіналістами Manchester Open, Leiden Open, Bristol Pro-Am, Trinity IV Open, Astana EUDC, разом на трьох вони мають близько 60 суддівських досягнень (Кращий суддя), понад 50 спікерських досягнень (Кращий спікер).

Також до суддівського пулу долучилось ще 19 суддів з Китаю, Індії, Хорватії, Бангладешу, Нідерландів, Ізраїлю, Лондону, Індонезії, Ірландії та Філіппін.

До півфіналу вийшли команди з Великобританії, Ірландії, Філіппін, Польщі та України, а от фінал вийшов дуже «регіональним»: у ньому зійшлись 4 команди з знаменитих навчальних закладів Шефілду, Манчестера та Дубліна. Переможцями стала команда з Трініті коледжу в Дубліні (Ірландія), кращим спікером стала дебатерка з Манчестеру Lucie Slamova.

Організаторами дебатного турніру є Волинський осередок ВМГО «Федерація дебатів України», Луцька міська рада та Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки та ГО «Брейншторм».

Довідково:

Британський парламентський формат дебатів – один з найстаріших форматів (існують клуби, які дебатують в цьому форматі вже понад 100 років). Між собою в кожній з ігрових кімнат конкурують 4 команди по дві людини (по дві на кожній лінії) уряду або опозиції. Тема оголошується за 15 хвилин до раунду, після чого кожен з учасників має можливість висловити промову до 7 хвилин, згідно регламенту. Перемогу здобуває команда, яка була найпереконливішою в аргументації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024