Поділитись:

Чому українці відмовляються від COVID-щеплень: головні причини

Вівторок, 04 травня 2021, 20:02
Чому українці відмовляються від COVID-щеплень: головні причини

53 % опитаних українців не готові вакцинуватися проти COVID-19, оскільки вважають вакцини недостатньо перевіреними або не вірять в їхню ефективність.

Про це свідчать результати опитування, опубліковані Київським міжнародним інститутом соціології в понеділок, 3 травня.

На запитання «Чому Ви не готові вакцинуватися?» більшість опитаних відповіли, що вакцини ще недостатньо перевірені (40 %). Друга за популярністю відповідь – недовіра вакцинам, що зараз є в Україні (33 %). «Наслідки від вакцини можуть бути гіршими, ніж від ковіду» – так вважають 2 0% опитаних. 17 % не довіряють будь-якій вакцинації.  Не можуть застаном здоров'я 15,5 %. «Я перехворів ковідом і маю антитіла» вважають аргументом 9,6 % опитаних.

Чому українці відмовляються від COVID-щеплень: головні причини

Довідково:

Упродовж 13-15 квітня 2021 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 2001 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 2,4% .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів