Поділитись:

Благодатний вогонь доставили в Україну

Субота, 01 травня 2021, 22:15
Благодатний вогонь доставили в Україну

Сьогодні, 1 квітня делегація Української Православної Церкви привезла Благодатний вогонь в Україну.

Про це повідомляє пресслужба УПЦ.

Очолив делегацію Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, також до складу делегації увійшли голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор, клірики та віряни УПЦ.

Цього року Україна не замовляла чартерного літака, Благодатний вогонь доставили звичайним авіарейсом.

"У зв’язку з карантинними обмеженнями делегація Української Православної Церкви отримала святиню в аеропорту “Бен-Гуріон” в Ізраїлі. Єрусалимський Патріарх Феофіл III передав лампаду з Благодатним вогнем делегації УПЦ як благословення між канонічними Православними Церквами", – йдеться у повідомленні

Як зазначають, у Міжнародному аеропорту "Київ", куди прибув літак, Вогонь з головного християнського Храму Єрусалима роздали священнослужителям Української Православної Церкви.

"З Києва Святиню, як передвісник Христового Воскресіння, доставлять в усі куточки України, де він буде запалений у монастирях та храмах нашої Церкви, а також домівках віруючих", – йдеться у повідомленні.

Сьогодні, близько 23:00, перед початком Великоднього богослужіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, Предстоятель Української Православної Церкви роздасть Святиню усім віруючим.

Нагадуємо, сьогодні в храмі Воскресіння Христового над Гробом Господнім в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів