Поділитись:

В "Укрзалізниці" на травневі свята проводитимуть "карантинні рейди"

Неділя, 02 травня 2021, 05:20
В «Укрзалізниці» на травневі свята проводитимуть «карантинні рейди»

Під час травневих свят на рейсах "Укрзалізниці" національна поліція та воєнізована охорона перевірятимуть, як пасажири носять маски.

Про це розповів керівник з комунікацій та маркетингу пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександр Шевченко в ефірі телеканалу "Дом", – пише "Громадське".

Він зазначив, що під час травневих свят компанія жорстко слідкуватиме за дотриманням карантинних правил.

Так, кожен потяг до та після рейсів проходитиме спеціальну обробку всередині та ззовні. Працівники та пасажири мають носити маски та дезінфікувати руки як потягах, так і на вокзалі. Для цього у кожному вагоні встановили санітайзери.

Окрім того, за словами Шевченка, Національна поліція та воєнізована охорона "Укрзалізниці" зможе проводити "рейди" та перевірятиме, як пасажири та співробітники компанії носять маски.

Що буде, якщо порушити правила?

Пасажирів, які не дотримуватимуть правил, можуть висадити з потяга. Водночас Шевченко зазначив, що це питання складне з "юридичного аспекту".

"Теоретично, згідно з правилами перевезень, начальник поїзда має таке право. Але застосовувати фізичну силу до людини, якщо вона відмовляється це зробити, то взяти її за руку і витягти з поїзда, він не може. Для цього він залучає поліцію, яка, звісно, повинна цю людину зняти. У нас налагоджена взаємодія з поліцією, є кейси, є приклади, як це відбувається. Провідники та начальники поїздів прекрасно проінструктовані. Якщо людина адекватна, то, як правило, ситуація не доходить до цього пункту", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
09 лютого 2024
27 листопада 2023
05 жовтня 2023
19 вересня 2023
25 липня 2023
07:11
19 липня 2023
30 червня 2023
30 травня 2023
23 травня 2023