Поділитись:

Луцьким підприємцям розповіли про особливості оподаткування та реєстрації нерухомості

Середа, 14 вересня 2016, 08:05
Луцьким підприємцям розповіли про особливості оподаткування та реєстрації нерухомості

Представникам малого та середнього бізнесу розповіли про особливості спрощеної системи оподаткування та порядок державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Платники податків, згідно з вимогами податкового кодексу, мають право самостійно вибирати форму оподаткування. Про це розповіла 13 вересня під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва заступник начальника відділу організації роботи ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Вона нагадала підприємцям, що I група спрощеної системи оподаткування дозволяє здійснювати торгівлю на ринках й не потребує найму осіб. Вона не перевищує доходи у розмірі 300 тисяч гривень в рік. II група передбачає кількість найманих працівників не більше 10-ти, а обсяги доходів мають не перевищувати 1,5 мільйона в рік. III група необмежена кількість працівників, і обсяг доходів в рік – до 5 мільйонів гривень.

Олена Нікотіна зауважила, що в ІІ групі часто виявляють порушення, а саме в частинні надання послуг юридичним особам, що для цієї групи заборонено законодавством.

"Зараз свідоцтва платника єдиного податку не існує. Фіскальна служба може надати вам за заявою витяг з реєстру платників єдиного податку", зауважила Олена Нікотіна.

Начальник відділу реєстрації речових прав на нерухоме майно Юлія Соломко окреслила присутнім підприємцям провадження та здійснення процедур держєрестрації речових прав на нерухоме майно.

Одна із присутніх підприємців висловила зауваження, що попит на послуги, які надає відділ під керівництвом Соломко, досить високий і недостатня кількість працівників цього відділу просто не в змозі прийняти всіх вчасно.

Втім Юлія Соломко зауважила, що її відділ працює через ЦНАП, а також існує попередній запис на прийом. Для ще більш якіснішого надання послуг буде передбачено запис й через інтернет.

Надрукувати
мітки:
коментарів