Поділитись:

Дані вносили у "Дію": правоохоронці викрили нову схему підробки ПЛР-тестів

Субота, 01 травня 2021, 03:05

Служба безпеки України разом із Дніпровською прокуратурою Києва викрила схему підробки результатів ПЛР-тестів на COVID-19. Фальсифіковані дані вносили у портал "Дія".

Про це інформує пресслужба СБУ.

Як зазначають, група осіб вступила у змову з приватними медичними закладами і "якісно" підробляла результати тестів із внесенням інформації у додаток "Дій вдома".

Організатори схеми розмістили рекламу на онлайн-ресурсах про організацію видачі термінових довідок із негативними результатами тестів на коронавірусну хворобу. Таку "послугу" пропонували громадянам України, які повернулись з-за кордону, щоб уникнути обов’язкової 14-денної самоізоляції.

Вартість фальсифікованих довідок залежила від терміновості видачі.

"Співробітники СБ України задокументували масове виготовлення підроблених довідок про результати проведення ПЛР-тестів у чотирьох київських приватних лабораторіях однієї комерційної структури. Вартість "послуг" коливалась залежно від терміновості видачі довідки і сягала до 1 тис. грн. Уже попередньо встановлено кілька сотень громадян, які здавали тести у цих клініках", – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у Києві правоохоронці вилучили документацію, зокрема, касові книги та квитанції, сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів та інші матеріали, що підтверджують проведення оборудок.

Наразі тривають слідчі дії.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів