Поділитись:

Українські студенти зможуть навчатись у приватних ВНЗ за бюджетні кошти

П'ятниця, 30 квітня 2021, 06:54

Держава відкриє можливість для здобуття вищої освіти в приватних вишах за кошти бюджету.

Відповідний законопроєкт про розміщення державного та регіонального замовлення на підготовку фахівців схвалений Кабінетом Міністрів, - пише "Освіта.ua"

Зокрема, після прийняття законопроєкту буде запроваджений новий механізм фінансування закладів вищої освіти, за яким кошти будуть витрачатися не на утримання закладів, а на навчання студентів – за принципом «гроші ходять за студентом».

У Міністерстві розвитку економіки очікують, що після ухвалення документа, заклади вищої освіти конкуруватимуть за абітурієнтів, оскільки законопроєкт передбачає можливість здобуття вищої освіти в приватних вишах за кошти держави.

За словами заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Дядюри, в результаті виграють всі – студенти отримають якісну та конкурентну на ринку праці освіту, а роботодавці більш фахово підготовлених спеціалістів.

«Це надзвичайно важливий законопроєкт, що започатковує принцип «гроші ходять за студентом». Тепер бюджетні кошти будуть витрачатися не на утримання закладів освіти, а на навчання студентів. При цьому студенти зможуть визначати навчальний заклад самостійно, вибираючи серед державних, комунальних та приватних. Це сприятиме підвищенню якості освіти, адже ВНЗ конкуруватимуть за абітурієнтів», – наголошує заступник міністра розвитку економіки.

Планується, що реалізація зазначеного принципу фінансування закладів вищої освіти дозволить підвищити ефективність розподілу безоплатних місць між студентами вищої, фахової передвищої та професійної освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 квітня 2024
04 квітня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
23 лютого 2024